11 Kommentarer


 • Helle Andresen

  Lys:
  Jeg har hele tiden ønsket højtsiddende og rigeligt lys i Birkevang. Selvfølgelig ikke ALT for højtsiddende; forhaver og stuer skal ikke oplyses mere end højst nødvendigt.
  Men lys, så der er sammenhængende “lyscirkler” fra gadelampe til gadelampe; så man ikke går ind i “Søer af mørke” ( som man gør på Ærtebjergvej ) mellem lygterne.

  Både af hensyn til de, der arbejdsmæssigt kommer i Birkevang, os selv der er blevet ældre og får svagere øjne og går og snubler, og af tryghedsmæssige hensyn .

  Ja jeg elsker at være ude i mørket. Men ved mit hjem har jeg brug for lys for at føle mig tryg; jeg plejer ikke at være en af de mest utrygge, men jeg fik for nylig et grimt flashback.

  Jeg kopierer et indlæg, jeg igår lagde på Birkevang facebook. Det var ganske vist lyst endnu i fredags; men hvis det havde været i Mørke-tiden, ville jeg være blevet endnu mere utryg, hvis der ikke var meget lys i Birkevang.

  “ “Kom og sut min pik!”… Det tilråb m.fl. fik jeg for ti dage siden, da jeg fredag aften i sidste uge kl ca 18.30 gik ud ad min havelåge for at gå op med noget metalaffald til genbrug. Fire halvvoksne teenagere kom op ad Birkealle bag mig, og begyndte at råbe efter mig, efter højlydt at have konstateret indbyrdes, at “Der er en dame!”…
  Ja jeg blev utryg! Og ja, jeg ved udmærket godt, at der er langt fra ord til handling, og at jeg burde have konfronteret dem og fortalt dem ( uden at provokere naturligvis ), at de var på privat område men var velkomne, hvis de opførte sig som høflige gæster.
  Men jeg gik lidt i panik. Sagde intet; drejede ind på p-pladsen som planlagt, og havde nået at tænke, at hvis de fulgte efter mig, ville jeg løbe over til Fælleshuset hvor der var børnespisning.
  De fulgte ikke efter, men fortsatte højrøstet videre mod Mørkhøjvej.
  Og ja: jeg ved godt at jeg er skadet, efter tre gange for 15-18 år siden at være blevet overfaldet, slået i ansigtet, truet og verbalt sex-chikaneret af unge lånere, mens jeg var på arbejde på biblioteket ude i Urbanplanen.
  Men jeg blev panisk bange! og jeg var glad for, at der var meget lyst!
  Og jeg har brug for at sige ( for at føle mig mere tryg ), at hvis man hører nogen råbe om hjælp, er det fordi de har brug for hjælp, og så kommer man! “

  september 17, 2018
 • Anne-Marie 142

  På grund af sikkerheden og trygheden for os der bor i Birkevang, er det da vigtigt vi har et godt lys på alle veje. Vi bor her jo hele året dvs. Også i de mørke vintermåneder.
  Det er vel også bymæssig bebyggelse på lige fod med andre villakvarterer, så derfor må belysningen også svare til den kommunale standart. Dvs. Belysning skal komme overfra og ikke kun i knæhøjde.

  maj 29, 2018
 • Hans Foldal

  Kære lysudvalg.
  Formål med kommende ny belysning må være følgende:
  • Alle mennesker uanset alder eller handicap skal kunne orientere sig og færdes trygt.
  • Beredskab, såsom ambulancer, brandvæsen og politi skal kunne orientere sig på en hurtig og tilgængelig måde.
  • Af kriminalpræventive grunde bør Birkevang være så oplyst som muligt. Erfaringsmæssigt ved man, at kriminaliteten begrænses i områder der er veloplyste. Se eventuelt nabohjælp.dk
  • I forhold til renovationen er man nødt til at tage hensyn til arbejdstilsynets regelsæt vedrørende belysning af standpladser. Følgende er citat:
  • Adgangsvej/standplads skal have et jævnt og fast køreunderlag af fx asfalt, fliser eller beton og oplyst i den mørke tid
  • (http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/i/d-2-24-indretning-og-brug-renovationssystemer)
  • Hærværkssikring. Ved valg af belysning er det vigtigt at vælge en type som er maksimal hærværkssikret. Dette er standere af en vis højde således at de ikke kan sparkes i stykker eller på anden måde destrueres.
  • Udbringning af varer. Da mange benytter nettet til varebestillinger og lignende, har vi gennem de senere år haft adskillige varetransporter på mange tider af døgnet som forudsætter en let orientering i området.
  • Snerydning. Af hensyn til snerydning i de mørke vintermorgener er det en fordel med et veloplyst Birkevang.
  På baggrund af formålsbeskrivelsen vil det være hensigtsmæssigt at vælge standere af en vis højde og lys-spredning. Dog kan man vælge en blødere form for belysning end den vi har på de gamle master.

  Med venlig hilsen
  Hans Foldal

  maj 25, 2018
 • Beth_nr2

  Lys over Birkevang.
  Jeg ønsker mig godt nattelys i vores kvarter. Jeg vil gerne kunne se hvem jeg møder, ikke kun fra knæene og nedefter, så lamper i en god højde, ikke nødvendigvis så høje som nu, men en 3-4 meter så lyset kan få lov til at sprede sig over asfalten.
  Det skal føles trygt at bevæge sig rundt, ikke kun for voksne og ældre Birkevængere, men også for Birkevangs unger der kommer hjem efter mørkets frembrud. Kommer man på cykel er der naturligvis lygte på, men uden cykellygte er der meget mørkt at færdes og man vil jo også gerne kunne se at samle op efter hunden ;o) .
  Så er der det kriminalpræventive aspekt, lyssky gøremål skal ikke have det for nemt i Birkevang!
  Lyse sommernætter med stjerner på er dejligt, men vi bor i en hovedstad og der hører gadelyset til, og det bliver vinter igen… Det vil være noget akavet at forlade Mørkhøjvej/Ærtebjergvej og derfra skulle fumle sig ind i en lunke af mørke.
  Vi skal efter min mening også tænke på dem der ikke bor her, men har deres arbejde at udføre: skraldemænd, ambulancer, politi, hjemmehjælpere, levering af grønt, aviser, post, fastfood og meget andet. Den slags færdsel er steget gevaldigt de seneste år og fortjener et ordentlig lys til arbejdet.
  Vores haveforening er blevet forskønnet i væsentlig grad de seneste år med pænt fælleshus og snart står det nye terrasse/fællesområde klar og det fortjener lys ligesom P-Pladsen, skraldeskuret og vores hjertestarter. Det vil løfte Birkevang med pæne ens gadelamper.
  God arbejdslyst til lysudvalget og bedste hilsner fra Beth & Bodil i nr. 2

  maj 16, 2018
 • Michael Albæk

  Jeg håber meget på, at vi kan få lamperne ned under hækniveau og med en varmere farve, så vi slipper for den rædsomme lagerbelysning, vi har haft indtil nu.

  maj 14, 2018
 • maggie andersen

  første vil jeg gerne sige at jeg synes udvalget er i gang med et grundigt og godt researchet stykke arbejde, og jeg har fuld tillid til at det vil komme frem til en rimelig løsning.
  jeg har ikke nogle stærke følelser omkring emnet – men jeg håber vi kan beholde belysning, især ved indgangene.
  Lavere master end de nuværende – men ike helt lav. Meget høj hække og mørke træværk er med til at “fordunkle” ting.

  Hilsen, Maggie (157)

  maj 14, 2018
 • Gert Korvig

  Vi vil helst have gadelygter der kan lyse alle Birkevangs veje og fællesområder op. Vi synes at det er vigtigt at vi indtænker det kriminalpræventive aspekt, se: http://www.dkr.dk/trygge-byer/se-og-bliv-set/belysning/
  Det fremgår ikke tydeligt om man kan få gratis rådgivning, men det kan vi evt. undersøge hvis det har interesse.

  Vi tænker umiddelbart at meget lave standere vil give for lidt lys og dermed ikke give den tryghed som vi synes er vigtig. Vi har selv en gadelygte foran vores hus, hvilket vi bestemt ikke føler os generet af.

  Mange hilsner
  Susanne og Gert nr. 62

  maj 13, 2018
 • Hans_nr165

  Jeg har oplevet steder, hvor stierne er fuldt oplyst af lavtsiddende lamper, der ikke blender. Det giver et fint syn både på vejen og folk man møder.

  maj 08, 2018
 • Hanne_nr120

  Jeg ønsker lys så man kan orientere sig også vinteraftener, men ser frem til at slippe af med de høje master og store lamper, der ikke nøjes med lys på stierne men også ind i haver og huse. Det er ikke meningen med gadebelysning. Håber at slippe for den store lampe, der er uden for vores parcel.

  maj 06, 2018
 • Timm Hald

  Der er mange aspekter ved belysningen der er vigtig, og for mig er sikkerhed en del af det. Der skal være lys nok til at kunne færdes sikkert samt føle sig tryg, når man bevæger sig rundt til fods. Desuden ønsker jeg at belysningen findes på alle stier. Kun ved at sætte belysningen i gadelampehøjde vil det være muligt at få lys nok til at orientere sig i. Jeg tænker at eksisterende placeringer er fine med nyere led-lamper. Er det ikke muligt at anskaffe dem gennem kommunen, så vi får de samme som fx på Tofteager?

  maj 05, 2018
 • Jeg ønsker lys, der er tæt nok og højt nok og klart nok til, at man kan komme hjem i tryghed om aftenen.

  maj 03, 2018

Efterlad en kommentar


Navn*

E-mail(vi vidergiver ikke din e-mail)*

Hjemmeside

Din kommentar*

Send kommentar

Haveforeningen Birkevang 2021