12 Kommentarer


 • Jeg havde problemer med uvelkomne katte i haven og ungernes sandkasse, så bestilte jeg et produkt der hedder revira på nettet og siden har problemet været løst og ungerne kan lege i sandkassen uden at der flyder med kattelort.
  Revira mod kat kan købes på hjemmesiden revira.dk
  Det er helt sikkert pengene værd.

  januar 08, 2015
  • Sheela

   Er der andre der har erfaringer med Revira mod katte? Det er lidt svært at finde oplysninger om produktet, der ikke er forhandlers oplysninger.

   maj 16, 2015
 • Lea_nr119

  Den letteste måde at holde fremmede katte væk er at få en selv. Så skaf en allergivenlig kat (alternativt en hund) så er problemet løst. Mener både børn, voksne og katte skal have lov at leve i et Birkevang uden pigtråds hegn ( og tro mig, det er det eneste hegn der muligvis kunne holde kattene i egen have. ).

  maj 30, 2012
 • Helle_nr168

  Kære Elsebet.
  Tak for dit råd.

  Men jeg HAR prøvet flagrende strimler af stanniol i haven, uden effekt. Ligesom i årenes løb at ramme med vandgevær; smøre med dyr, ildelugtende hjortetaksolie; drysse med giftigt Gå-Væk-Kat fra Matas; afdække yndlingsbede med grangrene; dække børnenes sandkasse med låg da de var små osv osv osv.

  Intet har hjulpet. Der bliver ved med at blive lagt lorte nye steder, som man så træder på med bare fødder. Og bede bliver gravet op. Og barken på et træ bliver kradset til trævler.Osv osv.

  Prikken over i´et var så, da en kat var gået ind i min stue, antagelig mens havedøren stod åben. Og da jeg så kom ind og lukkede havedøren, dukkede den op under en lænestol og begyndte at hoppe rundt i mine vindueskarme og smadre mine glasting… Det var en sort ungkat.

  Ellers er det mest den gamle tykke røde, jeg ser herinde.

  Og nej: jeg har ingen bil.
  Det med at vise en staniolrulle / bruge staniol omkring møbelben mm virker vel mest mod egen kat, der skal lære hvad den ikke må i eget hjem.

  I den lange læserdebat efter indlægget http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39076096:jeg-afliver-din-kat-hvis-den-er-i-min-have.html var der , foruden en del meget subjektive meningstilkendegivelser for og imod katte, hunde, børn mm også nogle objektive og seriøse forslag. Bl.a det med indhegning – men også andre såsom som katteejer at sørge for et meget stort udendørs “kattebakke”-areal i egen kattehave osv.

  Venlig hilsen Helle / 168

  maj 14, 2012
 • Elsebet_nr14

  Kære Helle
  Søren Ryge har på et tidspunkt efterlyst råd om at holde katte væk – et af dem kommer her. Da jeg selv er katte-ejer ved jeg at blot det at tage rullen med staniol ud af skuffen er nok til at få den til at stikke af. Så prøv at sætte nogle strimler op i haven et stykke tid – tror alt i alt det vil være en del lettere og kønnere end hvis hver anden parcel skal indhegnes i stil med en kz-lejr.

  Fra “Politiken.dk”
  Charlotte Frydensberg:
  Sidder her ved lørdagsmorgenkaffen og glæder mig igen over din finurlige tilgang til alskens have- eller ikke-have-relaterede emner.

  Som praktiserende dyrlæge gennem mere end 25 år har jeg tit fået spørgsmål vedrørende kattegener, hvis man da kan kalde det det (i det konkrete tilfælde gætter jeg på, at katten såmænd bare går efter den lune kølerhjelm, mere end at den har Jaguarpræferencer).

  Katte er generelt ikke meget motiverede for opdragelse, de er ret ligeglade med, hvad vi som mennesker mener om dem, og derfor må man tit bruge mere pavlovske metoder, hvis man vil opnå noget. Så det gælder om, på en for katten ufarlig måde, at gøre det ubehageligt at vandre på bilen.

  Og der er en ting, som de fleste katte hader, nemlig ganske almindelig aluminiumsfolie til husholdningsbrug. Jeg vil foreslå bilejeren at overtrække sin kølerhjelm med aluminiumsfolie i noget tid, så tror jeg, katten vil finde ud af, at det er ubehageligt at vandre på og finde andre områder. Det virker også udmærket ved gardinklatring, kradsning på møbelben etc. Og det er billigt og nemt at bruge.

  Æstetikken ved f.eks. at være omgivet af sølvpapirovertrukne gardiner kan diskuteres, men det er som regel kun en kort periode, så har de lært det. Og i garagen er det vel okay. Det der med Jaguaren oven på katten vil jeg stærkt fraråde …

  mvh Elsebet nr. 14

  maj 14, 2012
 • Nils_nr140

  PS…….. der ER noget … something-wrong, når man benytter dette kommentar-felt !!!!!!!
  ….Man kan f.eks ikke SE cursoren hvis man markèrer andet-sted i den nylig skrevne tekst !!! ?

  maj 12, 2012
 • Nils_nr140

  Kære Helle
  Ja ja ja det meget godt med alle de fine regler og hegn-forslag ….. m e n
  Hva med at vende dit-eget, sidste forslag 180 gr.
  For
  “”husKAT at vi bor ufattelig tæt her i Birkevang. Hvis man har behov for at udfolde sig mht dyrehold, …..(alergi)…., bør man nok finde sig en bolig på en kæmpegrund langt fra naboer.”””

  Det vil jo med garanti være s k ø n t forsat, ….
  at bo h e r….. efter at have fået aflivet xx antal katte !!! som man IKKE kender tilhørsforhold på !

  Ikke m i n,…. men den kat (ER sin h e l t egen)…
  der s e l v…valgte at flytte ind her, ved juletid 🙂
  ER i princippet i sin fulde ret til at gøre som katte nu-engang-gør, OG altid har gjort
  OG som ikke bliver anderledes på-grund-af-en, af helt andre årsager oprettet, og i øvrigt tåbelig lov. !

  Det svarer lidt til, at man en dag forbyder (fugle)= skader og duer, at overflyve / skide-på ens bygning !!!!

  Vågn op og konfrontèr en af livet`s realiteter !
  That`s Life !

  Den nu herboende kat, har i øvrigt medført at a l l e de andre katte der i årevis har brugt græsplænen som kattebakke… NU har valgt andre græs-gange 🙂 … måskè din ? Who knows !

  Tro mig jeg vèd hvor-meget 4 – 5 gange 365 katte-gødning fylder !

  Så…. måskè nogle allergi-piller / en nøgen-kat, ville ændre en del ?

  maj 12, 2012
 • Helle_nr168

  kære Line.
  Glimrende ide med indhegning ( hvis man ikke har indekatte )! 🙂

  Se her: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39076096:jeg-afliver-din-kat-hvis-den-er-i-min-have.html
  .
  Det er fra en debat fra Skagen, hvor katte i andres haver også er et problem. Så vidt jeg kan forstå, er et af løsningsforslagene, at katteejeren på toppen af sit hegn sætter et stykke hegn, der vender ind mod haven i en vinkel på max 45 grader ( ligesom de der dræbersneglekanter ), så katten ikke kan komme ud af ejerens have.

  Nej Line, jeg synes at katte og hunde er helt ok, bare de ikke generer andre – dvs ikke løber løse, ikke står og gør hele dagen osv. Dvs fuldstændig som reglerne i København generelt er. Der er også generelle regler i Danmark på landsplan mod løse katte og hunde på andres grund, og som oven i købet giver tilladelse til aflivning.

  Men nej: jeg har ikke tænkt mig at aflive kattene. Men selvfølgelig kan katte komme til skade, hvis der bliver smidt vand osv efter dem. Eller de bliver indfanget.

  Og Nils: husKAT at vi bor ufattelig tæt her i Birkevang. Hvis man har behov for at udfolde sig mht dyrehold, musik, larmende fritidsinteresser osv, bør man nok finde sig en bolig på en kæmpegrund langt fra naboer.

  For mig har katteproblemet i min have existeret i mange år ( selvfølgelig forværret af min allergi ). Men nu, hvor jeg også har fået smadret ting, er grænsen nået.

  Venlig hilsen Helle / 168.

  maj 12, 2012
  • Helle_nr168

   ps. For en god ordens skyld: Jvf vores eget regulativ i Birkevang stk 5 “Det er tilladt andelshaverne at holde husdyr, forudsat at myndighedernes betingelser herfor er opfyldt, samt at husdyrholdet ikke bliver til gene for de omkringboende”. Og ydermere: engang i 1980´erne kontaktede vi fra Birkevang kommunen og fik at vide,at det heller ikke var tilladt at have en klappe-ged! 🙂

   maj 12, 2012
  • Helle_nr168

   Jeg forventer selvfølgelig, at Birkevangs bestyrelse sørger for, at diverse love og regulativer, incl Birkevangs egne vedtægter, bliver overholdt…

   maj 12, 2012
 • Nils_nr140

  Hej Stakkels stakkels Helle

  HUSkat overveje hvorfor, du har v a l g t et for helbredet og havehynder, SÅ farligt sted at bo !

  Jeg har selv de-sidste-10-15 år overlevet lignende “problemer”
  (katte skider IKKE på terrasser, men ræve g ø r gerne !)

  “”Men katte risikerer at komme til skade””
  …..Måskè du også liiiiige sku tænke,… f ø r du skriver !

  PS: Jeg h a r meddelt at 168 n u katme, er no-go område !

  Men husKAT naivitet kender ingen grænser !
  og katte slet ingen !

  maj 12, 2012
 • Line_nr130

  Hej Helle,

  jeg har desværre ikke kat mere, men det sker da, jeg møder en enkelt eller to på Birke Alle og omegn.
  Når jeg møder nogen, skal jeg nok sige til dem, at de skal nære sig for Helle i nr. 168. For som du skriver, “katte risikerer at komme til skade, hvis de kommer her ind”.Så er de advaret!
  For nogle år siden var der en birkevænger, der mente, at kattejere skulle indhegne deres grund med hegn, der var
  så højt, at kattene ikke kunne slippe ud af deres egen have. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke blev til noget. Måske du har lyst til at foreslå det på en generalforsamling.
  Det nemmeste ville jo være et total forbud mod firebenede i Birkevang. Der er jo kun hund og kat i hvert eller hverandent hus i Birkevang.

  Venlig hilsen fra Line og Stella (hund) i nr. 130.

  maj 11, 2012

Efterlad en kommentar


Navn*

E-mail(vi vidergiver ikke din e-mail)*

Hjemmeside

Din kommentar*

Send kommentar

Haveforeningen Birkevang 2023