4 Kommentarer


 • David_nr96

  Jeg glemte at nævne:
  HVIS en fiberboks skal udskiftes, koster det som sagt 2.500 kr. inkl. boks, installation/montage og inkl. moms (pt. er modellen: Icotera IGW3000).

  Til sammenligning, så kostede det oprindelig Visipia fiberboks 3.863,75 inkl. moms og UDEN installation/montage!

  Det nye boks er bedre, da alle fire netværksporte er gigabit (den gamle havde 1 stk. gigabit og 4 100mbit porte). TV delen er af bedre kvalitet. Den bruger mindre strøm. Selve montagen på væggen er smartere (nemt at udskifte) og fylder mindre end tidligere.

  Note: Wifi delen på fiberboks bruges dog ikke i Birkevangs konfiguration, da de fleste brugere har placeret fiberboksen på en sådan måde, at Wifi-radio dækning er for dårlig og Fibernetudvalget og Parknet har vurderet, af support-hensyn, at blokere for Wifi brug. Dvs. at brugeren skal selv købe en Wifi router og tilslutte fiberboksen.

  Det er pt. installeret (så vidt jeg husker) 5 stk. nye Icotera fiberbokse i Birkevang, hvoraf de 2 stk. er de “nye” installationer i nr. 63 og 72. Jeg har 1 stk. som en testopstilling. 2 stk. er installeret pga. defekte Visipia bokse. Vi havde tidligere et lille lager af reserve Visipia bokse (vist nok 4 stk.), som var brugt som erstatning af defekte bokse. Bemærk at udskiftning af fiberbokse og evt reparation af fiber på parcelgrunden er på parcelejerens regning.

  Og jeg kan ikke lade være med at ADVARE igen og igen: Parcelejer MÅ IKKE ÅBNE/AFMONTERE FIBERBOKSEN ELLER FLYTTE DEN. Hvis du ønsker dette, skal du kontakte Fibernetudvalget FØRST! HUSK: fiberkabler er glas-baseret kabler som ikke må bukkes og skal håndteres på særlig vis. Fiberforbindelser/fiberkabler/fiberstik er følsomme overfor støv og røg. Vi har oplevet et enkelt Visipia boks der var ødelagt pga. parcelejeres voldsom høj tobaksrøg-forbrug (boksen var helt BRUN af nikotin belægning og kortsluttede!).

  Her er et link til data og billeder af den boks der pt. benyttes:
  http://www.icotera.com/products/fiber-router-icotera/

  Mvh,
  David / 96 / Fibernetudvalget

  april 18, 2015
 • Else_nr88

  Tak for svar både fra Svend og David.
  Ja, man bliver klog af at være på nettet.
  Nu afventer jeg ganske roligt at høre fra Parnet, og så skal jeg nok huske, at du var så venlig at låne din strømforsyner ud David, og du får den retur.
  Men klog blev jeg da, og andre vel også…..
  Hilsen
  Else 88

  april 16, 2015
 • David_nr96

  Parknet er igang med at fremskaffe nye strømforsyninger. Prisen er ikke fastsat endnu, da det er en anden leverandør. Jeg er pt. på ferie lige nu, men kender status i næste uge (efter d. 20. april).

  Ifølge mine beregninger, har der været ca. 4 strømforsyninger der har været defekt i Birkevang. Det ene var pga. at en elektriker, ved et uheld, strømførte med 440 volt på alle 220 volt udtage i et hus. Det brændte alt af (f. eks. TV, køleskab osv) inkl. strømforsyningen for fiberboks. Set i forhold til at vi har haft fiberboksen i ca. 6 år, så har den gamle fiberboks og dertilhørende strømforsyning, holdt ganske godt.

  HVIS man bruger en ANDEN strømforsyning, som Svend (nr. 48) forslår, skal det være mindst samme ampere og samme volt som den gamle. Samtidigt, skal den runde stik passe til fiberboksen og plus/minus poll fra strømforsyning skal vende rigtigt i forhold til denne runde stik. Ellers risikere man at brænde fiberboksen af. Det er naturligvis på eget ansvar at lave sådan en løsning. Hvis Parknet skal stå inde for løsningen, skal man købe den kommende strømforsyning hos Parknet. Jeg gætter på at den vil koste mellem 300 og 500 kr..

  Udskiftning af boks er helt unødvendigt for dig, Else, da det er kun strømforsyningen der har problemet. Hvis man skal udskifte fiberboksen, skal det købes via Parknet, da den gamle fiberboks, som de fleste i Birkevang har, er udgået (firmaet – Visipia – gik konkurs for nogle år siden). Parknet har valgt en anden – og meget bedre – fiberboks og når en gammel boks skal udskiftes (hvis den er defekt), SKAL man købe den nye hos Parknet, da Parknet jo automatisk styrer konfigurationen via remote styring af boksen (en såkaldt “provisioneringssystem”). Parknet har programmeret dette styringssystem og den er specifikt programmeret til både den gamle og det nye boks. Da montagen af det nye boks er anderledes end den gamle, skal en el-montør installere det nye boks. Parknet har indgået aftale med en el-montør som gøre dette til fast pris (de 2.500 kr. inkl. boks).

  Når du, Else, har købt nyt strømforsyning, skal jeg have reserve-strømforsyningen retur til mig.

  Mvh,
  David / 96 / Fibernetudvalget

  april 16, 2015
 • Svend nr. 48

  Hej Else,
  Vi har haft samme problem, hvor vi forsøgte alt muligt for at skaffe en ny strømforsyning.

  Vores søgen var resultatløs, så vi endte med (med hjælp fra naboen :o)) at vi købte en ny strømforsyning, klippede stikke af og monterede stikket fra den defekte strømforsyning på den ny-indkøbte.
  Det kræver selvfølgelig at man ved hvad man gør, men mon ikke der er en Birkevænger som kan hjælpe?

  En ny strømforsyning med de rigtige antal Volt og Ampere kan fås for mellem 3 og 400 kr..

  Mange hilsner
  Svend nr. 48

  april 16, 2015

Efterlad en kommentar


Navn*

E-mail(vi vidergiver ikke din e-mail)*

Hjemmeside

Din kommentar*

Send kommentar

Haveforeningen Birkevang 2023